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Referring to paragraph 10.4 of the report of the Sub-Committee at its
twenty-ninth session (SLF 29/15), the United Kingdom wishes to make the
following comments on SLF 30/10 which has been prepared by the Federal Republic

of Germany and the Netherlands:

] Regulation 6(2) - Volumes of Appendages [shall be included in the total

volume].

According to the English dictionary, the meaning of "appendage' may be

taken as:
.1 that which is attached as if by being hung on;
.2 a subsidiary, but not an essential, adjunct.

In TM.5/Circ.l, annex, page 6, it states under Calculation of Volumes that
"hulbs, fairwaters, propeller shaft bossings or other structures should be

treated as appendages'.

Consideration was also given to the meaning of regulation 3 where V = Total
Volume of all Enclosed Spaces together with the definition of "Enclosed Spaces"

in regulation 2(4).

From the above, it is the view of the United Kingdom that "appendages™
should be taken to refer to items forming an extension of the hull below the
level of the upper deck as defined in regulation 2. Volumes of items not exceeding

1 cubic metre should be disregarded.

If this definition of appendage is accepted, it follows that items attached
to or upon the upper deck and above are not appendages. In general, these items
under consideration consist of sealed masts, king posts, derricks, crane structures
either open or sealed, and support structures, all of which are not available or
used for the carriage of cargo and which should be disregarded when calculating

V and V .
C
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This view is held despite the statement in TM.5/Circ.l, annex, page 6,
under Calculation of Volumes, paragraph 3, that the items quoted should be

regarded as appendages.

2 The United Kingdom requests the opinion of the Sub-Committee on a further
interpretation of regulation 6 which is referred to in TM.5/Circ.l, annex,

Calculation of Volumes, in particular paragraph 4.

When calculating the volume within the bull for V and Vc in ships where the
"hold and hatch are "open", such as in sand and gravel dredgers or in hopper
dredgers, the United Kingdom considers that measurement should be taken to the
top of the hatch coaming. Certain ships of this type may have water overflow
ducts, spillways or weirs fitted in the hatch coamings some distance below the
top of the coaming and this, in tHeory and arguably, indicates the highest level
to which the cargo may be loaded. However, the vertical position of the duct is
decided only on completion of actual loading trials and it may be varied depending
on the maximum density of the sand/gravel cargo and also by the fitting of spillway

closing plates.

The United Kingdom recommends the adoption of the measurement being taken
to the top of the hatch coaming in the interests of uniformity and that, for

all dredgers, the presence of any overflow ducts should be disregarded.




