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MTSA Regulations found at 33 CFR Subchapter H

Part 106-- Outer Continental Shelf (OCS) Activities

"The information in this document is for use as an aid to interpretation. Should

anvything in this document be in conflict with 33 CFR Subchapter H or CG policy,

then Subchapter H and the CG policy determinations control."

Q.

Ans.

What OCS activities are affected by 33 CFR Part 106?

The requirements in Part 106 apply to owners and operators of any fixed or
floating facility, including MODUs not subject to part 104 of this subchapter,
operating on the Outer Continental Shelf (OCS) of the U.S. for the purposes of
engaging in exploration, development, or production of oil, natural gas, or mineral
resources that are regulated by 33 CFR subchapter N. See 33 CFR 106.105
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Q.

Ans.

Ans.

What is the impact to a facility owner/operator who is subject to the MTSA
regulations of 33 CFR part 106 and who fails to submit a required facility security
plan to the Coast Guard?

On or before December 31, 2003, OCS facility owners or operators must submit
to the cognizant District Commander for each OCS facility—the facility security
plan described in subpart D of this part for review and approval; or if intending to
operate under an approved Alternative Security Program, a letter signed by the
OCS facility owner or operator stating which approved ASP the owner or operator
intends to use. Failure to submit the assessment report (see 33 CFR 106.300 and
106.310) and facility security plan (see 33 CFR 106.400) by December 31, 2003
is a violation of the MTSA regulations and may result in a civil penalty against
the owner/operator of the facility. Under the regulations, the Coast Guard Captain
of the Port (COTP) may impose civil penalties that range up to $25,000.00 per
violation of the MTSA requirements. After the July 1, 2004 deadline, non-
compliant operators may be subject to having their operation shut down until an
approved security plan is in place. See 33 CFR 106.110, and 33 CFR 101.415

OCS facilities built on or after July 1, 2004, must submit for approval an FSP 60
days prior to beginning operations. See 33 CFR 110 (c).

What is an OCS facility owner or operators responsibility relative to Maritime
Security (MARSEC) Directives?

All OCS facility owners or operators subject to this part must comply with any
instructions contained in a MARSEC Directive issued under 101.405 of this
subchapter. See 33 CFR 106.140, and 106.235.
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Q. Does an OCS owner or operator have to implement security measures for access
control?

Ans. Yes, in general, the owner or operator of an OCS facility must ensure
implementation of security measures to deter the unauthorized introduction of
dangerous substances and devices, including any device intended to damage or
destroy persons, vessels, or the OCS facility. (See 33 CFR 106.260).
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