
MTSA Regulations found at 33 CFR Subchapter H 
Part 105—Facilities. 
 
#09-04 JANUARY 8, 2004---POLICY ADVISORY COUNCIL FAQ 
 

Q. Does 33 CFR Part 105 apply to a container facility upriver from a “foreign cargo” 
port?  Does an inland facility that receives containers from another U.S. facility 
have to comply with 33 CFR Part 105? 

 
Ans. A container facility is regulated under 33 CFR Part 105 if it is also regulated as a 

“Designated Waterfront Facility” under 33 CFR Part 126 regardless of whether 
the container’s origin was from a foreign or domestic source. 

 
NOTE For further guidance, a facility owner/operator should contact their local 

Captain of the Port (COTP/FMSC). 
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