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Dear Mr. Hayden:

We refer to your letter of August 17, 2012, with its enclosure, written on behalf of Waller
Marine, Inc. (“Waller”), wherein you have reported that Waller is currently engaged in the
design of an un-manned tank barge to carry liquefied natural gas (LNG) for the purpose of
bunkering ships using the LNG as fuel. As it is Waller’s intention that the barge, when
completed, will be documented in the United States and qualified to engage in the coastwise
trade of the United States it must, in accordance with 46 U.S.C. § 12112, have been built in the
United States.

You have further reported that, though the construction yard has not yct been selected, the barge
hull and superstructure will be constructed in the United States and the machinery will be from
U.S. manufacturers. However, your inquiry concerns the LNG cargo tanks and whether the
foreign manufacture of those tanks, if assembled into the barge in a U.S. shipyard, would render
the barge ineligible to engage in the coastwise trade of the United States.

Finally, you have reported that, because of the cryogenic nature of the LNG cargo, the tanks will
not be permanently attached to the hull. Rather, they will be restrained in such a way as will
permit longitudinal movement of the tank but restrict transverse and vertical movement.
Accordingly, your contention is that the tanks will not be an integral part of the barge’s hull or
superstructure and will not affect the flotation envelope or structural integrity of the hull. As
such, the question for which you have sought our determination is whether the barge would be
qualified to engage in the coastwise trade of the United States if those tanks are procured from a
foreign manufacturer, fabricated in a foreign source, and then assembled into the barge in the
U.S. shipyard where it is intended to be constructed.

Your letter was also provided to the Coast Guard’s Naval Architecture Division (“NAD) which,
at our request, has reviewed your plans and your contention concerning the tanks. A copy of the
NAD report, dated September 7, 2012, has been attached hereto as Exhibit A in support of this
determination.

Your letter clearly reflects your correct understanding that, in order to be documented in the
United States with a coastwise endorsement entitling it to be operated in the coastwise trades of



the United States, the barge must be determined to have been built in the United States.
Moreover, in order for that to be the case, its construction must satisfy both of the requirements
of 46 C.F.R. § 67.97; namely:

“To be considered built in the United States a vessel must meet both of the following criteria:

(a) All major components of its hull and superstructure are fabricated in the United
States; and
(b) The vessel is assembled entirely in the United States.”

For the purposes of our determination in this case the definition of the term “hull” at 46 C.F.R. §
67.3 must also be considered, as follows, in pertinent part:

“Hull means the shell, or outer casing, and integral structure below the main deck which
provide both the flotation envelope and structural integrity of the vessel in its normal
operations...”

The question put to the NAD for technical review by the facts presented in this case is
straightforward. Would the tanks, as described, form part of the “hull”, as defined above, of the
barge? If so, because of their size (you estimated the lightship weight of the barge to be
approximately 600 long tons and the unit weight of each tank to be approximately 100 long
tons), it is clear that they would constitute “major components” of the hull (the standard for
which has consistently been set at 1.5% of the vessel’s lightship steelweight) and, as such, would
need to be fabricated in the United States in order for the barge to be considered built in the
United States. If not, on the other hand, the fact that they might be fabricated outside of the
United States would not negatively implicate the first criterion set forth above.

After review, the NAD offered the following findings at paragraphs 4, 5 and 6 of its report, in
pertinent part:

“4. The only issue submitted for our consideration here is whether or not the LNG cargo
tanks are part of the hull... With respect to cargo tanks, and consistent with our previous
reviews of this nature:

(a) “Independent” cargo tanks (as opposed to “integral” tanks) are structurally separate
from the hull. This means that primary hull stresses are not transmitted to the tank
structure, and the tank structure is designed only to meet the liquid loads (i.e.,
hydrostatic and hydrodynamic (sloshing)) and does not contribute to the overall
strength of the hull.

5. Based on the description of the cargo tank installation...the LNG tanks will be
structurally independent of the hull.

6. Therefore, we conclude that the LNG tanks are not part of the hull...”



Based upon this conclusion, the LNG tanks in this case may be fabricated outside of the United
States without negatively impacting the first criterion set forth above for determination that the barge
will have been built in the United States. Consequently, provided that the tanks are assembled into
the barge in the United States, as we understand to be the plan, and that its construction in all other
respects satisfies the test of having been built in the United States, the barge would remain qualified
to engage in the coastwise trades of the United States.

Sincerely,




